Brandwerende kleppen

Brandkleppen worden geplaatst waar ventilatiekanalen de compartimentswand/-vloer doorkruisen. Ze zorgen ervoor dat de vuurbestendigheid van de compartimentsgrenzen en de rookdichtheid gewaarborgd blijven en onderscheiden zich door hun brandweerstand, hun aeraulische eigenschappen en hun installatiegemak. De kleppen van Rf-Technologies zijn allemaal CE gemarkeerd. Ze kunnen uitgerust worden met verschillende soorten mechanismen volgens de specifieke behoeften van het project en de lokale reglementering.

Hoe werken brandwerende kleppen?

Brandkleppen voorkomen de verspreiding van een brand door ventilatiekanalen die brandwerende muren en vloeren kruisen. Ze zijn geïnstalleerd in of op het constructie-element om de brandwerendheid te herstellen.

Als een ventilatiesysteem in werking is, staat het klepblad van de brandklep open. Wanneer de temperatuur in het kanaal 72°C overschrijdt, sluit de klep automatisch (dmv het smeltlood). De afstandsbediende en gemotoriseerde modellen kunnen bovendien worden gesloten door een signaal van een brandmeldcentrale, die bijvoorbeeld door een rooksensor wordt geactiveerd. Zodra het klepblad gesloten is, houdt de brandklep tijdens een gegarandeerde duur de brandcompartimentering in stand.

  1. Het ventilatiesysteem is operationeel en de brandklep staat open.
  2. Er breekt brand uit en de temperatuur stijgt naar 72°C: het smeltlood smelt en het klepblad sluit.
  3. Het brandwerend materiaal zwelt op en houdt rook en vlammen tegen.